Inimă de copil – iunie 2016

Vineri, 10 iunie 2016, elevii din clasa a III -a A, de la  Școala Gimnazială Măgurele au participat la activitatea desfășurată în cadrul Proiectului  de parteneriat educaţional de voluntariat “Inimă de copil”, parteneriat desfășurat intre Şcoala Gimnazială Măgurele, Prahova și  Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Maria” Vălenii de Munte, organizată de către prof. inv.primar Vădan Mirela.

Acest parteneriat a constat în donare/strângere de  rechizite de  la copiii din învățământul primar  și  împărţirea acestor daruri copiilor  cu dizabilități

În cadrul acestei activităti, elevii   s-au cunoscut, s-au jucat  și au realizat, împreuna un  tablou numit de ei, “Tabloul  prieteniei “.

Parteneriatul s-a încheiat  miercuri, 15 iunie 2016,cu un spectacol,  dedicat  copiilor de la centru, care au venit la Căminul Cultural Măgurele.

La programul artistic au participat trupele de dans, îndrumate de doamna coregraf Drăghici Dana, Ansamblul Băsmaluta, scenete ale claselor a II-a A, prof.  înv.primar Cuculeanu Adriana și clasa a IV- a A, prof. înv.primar  Moraru Georgeta.

Acţiunile umanitare desfăşurate cu copiii din  învatamantul primar  au o valoare formativă deosebită. Astfel ei explorează medii mai puțin cunoscute lor, îşi îmbunătăţesc experienţa de viaţă, învaţă să respecte şi să preţuiască pe cei din jurul lor, devin generoşi şi sociabili.

Orice activitate desfăşurată în școală constituie o lecţie de viaţă. Cu cât copilul cunoaşte mai multe, cu atât devine mai receptiv, mai curios, mai interesat de ceea ce se întâmplă în jurul său.

Elevii, de la cele mai fragede vârste, pot fi educați în sensul cooperării și ințelegerii colegilor cu o situație materială precară, cooperării cu persoanele cu dizabilități și cu nevoi speciale. Doar astfel își vor dezvolta sensibilitatea, spiritul de întrajutorare, altruismul,își vor modela de timpuriu sufletul.

Nu este suficient doar să sprijinim copiii defavorizați, ci să socializăm cu ei, să- i iubim și să-i respectăm pentru integrarea lor socială, şi mai târziu, profesională.

Vorbind din perspectiva dreptului la egalitate de şanse, de acces şi de participare şcolară şi socială a acestor copii, de  adaptarea lor în societate are, în fapt, semnificaţia unor strategii de discriminare pozitivă-“ A învăţa de la alţii care sunt altfel decât tine, nu înseamnă decât să înveţi ca om! “

Echipa de proiect:

Prof. Iliescu Claudia

Prof.inv.primar Vadan Mirela

Prof.inv.primar Nicolae Madalina

Prof.inv.primar Cuculeanu Adriana

Prof.inv.primar Moraru Georgeta

Prof.inv.primar Dobre Aurelia

Prof.inv.primar Aldescu Petruta

Prof.inv.primar Suciu Lorena

Prof.inv.primar Niticu Otilia

Prof. Chirobocea Nicolae

1 2 3 4 _MG_7499 _MG_7516 _MG_7527 _MG_7534 _MG_7539 _MG_7543 _MG_7559

 

This entry was posted in Extracurriculare si extrascolare, Parteneriate educationale 2015-2016. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *