Proiect ERASMUS+

proiect_erasmus

PROIECT  EUROPEAN  LA  ȘCOALA  GIMNAZIALĂ  MAGURELE    

 

Anul școlar 2016-2017 a adus noi perspective educaționale Școlii Gimnaziale Măgurele prin câștigarea unui al doilea proiect european. După experiența proiectului Comenius Apa- sursă de viață și de cultură în Europa 2010-2012, elevii și cadrele didactice din Măgurele vor derula în perioada 2016-2018 parteneriatul strategic Hărți pentru a construi și a înțelege Europa (Des Cartes pour Construire et Comprendre l’Europe), în colaborare cu alte trei instituții din Franța, Italia și Portugalia. La nivelul școlii, proiectul este implementat de o echipă coordonată de Iliescu Claudia -directorul școlii, Pahonțu Ana-Maria- coordonatorul proiectului, Moraru Georgeta –reprezentant învățământ primar, Mihăilescu Mihaela – reprezentant învățământ gimnazial, Micu Constanta – secretar, Petre Carmen – contabil.

Obiectivele proiectului fac referire la dezvoltarea cunoașterii și comunicării interculturale, dezvoltarea abilităților de comunicare într-o limbă străină, cunoașterea sistemelor de învățământ din țările partenere, dezvoltarea cetățeniei europene active a participanților. Hărțile vor constitui un instrument privilegiat de reprezentare, cu multiple posibilități de aplicare în disciplinele de studiu.

Proiectul este cofinanțat prin Programul Comisiei Europene Erasmus+ 2014-2020 și are ca scop susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar. Acest aspect implică realizarea de mobilități transnaționale de învățare a cadrelor didactice și elevilor în școlile partenere, pe durata a doi ani școlari.

În perioada 06 -10.11.2016, va avea loc prima reuniune a proiectului găzduită de Collège Alex Mézenc, Le Pouzin din Franța, la care vor participa trei cadre didactice ale școlii : prof. lb. franceză Pahonțu Ana-Maria, prof. înv. primar Suciu Lorena, prof. lb. engleză Filip Virgil.

In semestrul al doilea, se vor derula mobilități transnaționale cu elevi și cadre didactice  în Italia și în România.

This entry was posted in ERASMUS+. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *