Educatia ne uneste

Ministerul Educației Naționale a lansat viziunea asupra viitorului educației în România, EDUCAȚIA NE UNEȘTE.

Această viziune a fost dezbătută și în cadrul Școlii Gimnaziale Măgurele, în cadrul unei activități la care au participat cadre didactice ale școlii, reprezentanți ai Consiliului Local și ai Primăriei Măgurele, membri ai Consiliului de Administrație, părinți.

S-a vorbit despre valorile și principiile viziunii, despre rolul și relațiile dintre actorii și factorii implicați în educație: școala — familia — comunitatea, despre parcursul școlar obligatoriu și despre multe alte modificări ce ar trebui să se producă în învățământ până în anul 2030.

Participanții la dezbatere au concluzionat că este necesară realizarea de investiții în resursa umană din învățământ, că trebuie reglementat cadrul legal pentru a evita expunerea cadrelor didactice și pentru a asigura protecția acestora, că este nevoie de implementarea unor programe de formare continuă care să vină în mod real în sprijinul personalului didactic. S-a discutat și despre necesitatea asigurării stabilității și continuității programelor educaționale, astfel încât să nu ne mai aflăm în situația de a schimba lucrurile de la un an la altul.

This entry was posted in Vizier virtual. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *