Despre noi

Scoala Gimnaziala Magurele

PROIECT DE DEZVOLTARE INSTITUTIONALA

MISIUNEA SCOLII

 Școala satisface nevoia elevului de a se simti competent, integrat în colectiv si  independent.

  • Avem ca prioritate pregatirea elevilor pentru o lume în schimbare, formându-le capacitati, deprinderi si competenţe care sa le permita sa-si gaseasca locul si menirea sociala.
  • Respectam fiecare elev, oricat de modeste ar fi rezultatele scolare, identificand atuul si aptitudinele fiecaruia pentru a le putea valorifica.
  • Utilizam metode activ-participative (invatare interactiva, stimularea gandirii critice si stimularea muncii in echipa) care vor motiva si stimula elevii pe durata procesului educational.
  • Educam elevii pentru a deveni buni cetateni si pentru a avea un comportament ecologic.
  • Scoala noastra accepta rolul de initiator/sustinator si catalizator al comunitatii, de continuator al traditiilor locale.
  • Ne dorim ca fiecare elev al Școlii Gimnaziale Magurele sa-si formeze si sa-si îmbunatateasca în permanenta “competentele-cheie” necesare pentru continuarea studiilor în ciclurile superioare si pentru viata de zi cu zi.
  •  Ne dorim, de asemenea, ca fiecare elev sa dobândeasca un stil de învatare autocondusa si motivata intrinsec, deprinderi de învatare pe parcursul întregii vieti, bazate pe un nivel bun de folosire a computerului si a TIC.
  • Scoala îsi propune sa devina o “minicomunitate” ordonata în care elevii sa-si formeze si sa exerseze convingeri si comportamente autentice de “bun cetatean”, o “scoala incluziva” care sa ofere oportunitati egale si sprijin pentru dezvoltarea personala a fiecarui elev, inclusiv celor care provin din medii defavorizate si celor care au cerinte educative speciale.
  • Dorim, de asemenea, sa formam elevi cu convingeri si comportament voluntar, care sa se implice în rezolvarea problemelor comunitatii.

VIZIUNEA SCOLII

 Şcoala Gimnaziala Magurele este o şcoală în slujba comunităţii având capacitatea de a funcţiona ca o structură eficientă şi echitabilă pentru toate categoriile de copii şi de a asigura progresul tuturor elevilor săi, astfel încât ,,mâine să fie mai buni ca azi”. Scoala Gimnaziala Magurele – scoala europeana, puternic angajata în dezvoltarea comunitatii , capabila sa ofere servicii educationale de înalta calitate si performanta, promovând un dialog deschis si permanent cu partenerii sociali si educationali. Construim viitorul copiilor prin iubire, respect şi responsabilitate, pentru ca aceştia să devină cetăţeni ai lumii dornici de a învăţa toata viaţa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.